Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Edukacija romskih pomagača u nastavi i izvannastavnim aktivnostima 16.06.2014.

Nansen dijalog centar je 25. ožujka 2014. godine zaključio je ugovor sa Mirovnom grupom mladih Dunav o izradi kurikuluma i provedbi edukacije za romske pomagače u nastavi i izvannastavnim aktivnostima u sklopu projekta “Otvorena učionica” koji je financiran kroz EU program darovnice “Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav”.

Višemjesečna edukacija sastojala se od predavanja, interaktivnih radionica edukativnog karaktera i prakse, te je program uspješno završilo 16 sudionika-ca. Neka od obrađenih tematska područja bile su nenasilna komunikacija, rješavanje sukoba, kreativnost, igra i učenje, djetinjstvo i zdravlje, slobodno vrijeme, vršnjačko pomaganje itd.

Do kraja ožujka 2015. godine provoditi će se supervizija sudionika-ca uključenih u direktni rad sa djecom u školama i u svojim zajednicama.

Projekt KOZMOS – prvi studijski posjet

Organizirali smo i proveli prvu studijsku posjetu projekta KOZMOS na kojem smo partneri osnovnoj školi Dalj. Posjetili smo Znanstveno edukacijski centar Višnjan, Talijansku osnovnu školu – Scuola... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.