Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

„1001 lice različitosti“ 27.05.2019.

Nansen dijalog centar je u školskoj godini 2018/19 u okviru programa Kulturne i duhovne baštine zavičaja potaknuo zajedno s nastavnicima i učenicima izradu Digitalnih priča, čija je tema bila različitost i tolerancija. Priče su osobne i odraz su stavova, razmišljanja i iskustava svojih kreatora.

U subotu, 25.svibnja u kinu Uranija upriličili smo prikazivanje digitalnih priča učenika, pod nazivom „1001 lice različitosti“.

Digitalne priče su izradili učenici OŠ Vladimira Becića Osijek; OŠ “Tin Ujević” Osijek; OŠ Lug, PŠ Vardarac; OŠ Dalj, Dalj; OŠ Blage Zadre Vukovar; OŠ Siniše Glavaševića Vukovar; OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci; OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja, OŠ Zrinskih Nuštar i Srednje Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Osijek.

Program Kulturne i duhovne baštine zavičaja se provodi u više od 20 škola u Istočnoj Hrvatskoj kako bi omogućio djeci koja žive u multikulturalnoj i multietničkoj zajednici da nauče više o svom zavičaju, o kulturi i običajima naroda koji žive na ovom području, a s ciljem boljeg razumijevanja i poštovanja drugih i drugačijih, što je od iznimne važnosti za izgradnju odnosa i interkulturalnog društva.

Događanje je financijski podržano sredstvima mreže fondacija Otvoreno društvo i Zagrebačke banke d.d.

Digitalne priče učenika

Trening mladih u Poljskoj

Pod vodstvom Ivane Milas, u sklopu projekta “Youth Civic Compass”, u Starachowicama (Poljska) od 19. do 21.4.2022. održan je trening interkulturnog obrazovanja za mlade. Mladi su kroz igru... 

Prosvjed podrške kurikularnoj reformi

Prosvjed podrške za nastavak reforme obrazovanja! Pridružte nam se 1. lipnja 2016. u 18:00 sati na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku. Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za... 

Za bolje sutra

U srijedu 26.04.2017. održana je akcija „Za bolje sutra“ u sklopu projekta „Lokalne priče: put prema ljudskim pravima“ koju provode Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Nansen dijalog centrom,... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2023 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.