Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

„1001 lice različitosti“ 27.05.2019.

Nansen dijalog centar je u školskoj godini 2018/19 u okviru programa Kulturne i duhovne baštine zavičaja potaknuo zajedno s nastavnicima i učenicima izradu Digitalnih priča, čija je tema bila različitost i tolerancija. Priče su osobne i odraz su stavova, razmišljanja i iskustava svojih kreatora.

U subotu, 25.svibnja u kinu Uranija upriličili smo prikazivanje digitalnih priča učenika, pod nazivom „1001 lice različitosti“.

Digitalne priče su izradili učenici OŠ Vladimira Becića Osijek; OŠ “Tin Ujević” Osijek; OŠ Lug, PŠ Vardarac; OŠ Dalj, Dalj; OŠ Blage Zadre Vukovar; OŠ Siniše Glavaševića Vukovar; OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci; OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja, OŠ Zrinskih Nuštar i Srednje Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Osijek.

Program Kulturne i duhovne baštine zavičaja se provodi u više od 20 škola u Istočnoj Hrvatskoj kako bi omogućio djeci koja žive u multikulturalnoj i multietničkoj zajednici da nauče više o svom zavičaju, o kulturi i običajima naroda koji žive na ovom području, a s ciljem boljeg razumijevanja i poštovanja drugih i drugačijih, što je od iznimne važnosti za izgradnju odnosa i interkulturalnog društva.

Događanje je financijski podržano sredstvima mreže fondacija Otvoreno društvo i Zagrebačke banke d.d.

Digitalne priče učenika

Projekt Štruca kulture

Projekt pod nazivom Štruca kulture provodi se u partnerstvu: Fantastično dobra institucija – FADE IN; Nansen dijalog centar iz Osijeka; Grad Osijek; Romski resursni centar iz Darde; Hrvatsko društvo... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.