Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

CLIO – “Izazov borbe protiv negativnih ideologija i razvoj građanskih kompetencija – Dobre ideje za nastavnike strukovnih škola” 01.03.2020.

U studenom 2019. započela je provedba projekta pod nazivom CLIO – “Izazov borbe protiv negativnih ideologija i razvoj građanskih kompetencija – Dobre ideje za nastavnike strukovnih škola”.

Projekt suradnički provode Institut za demokraciju Sveučilišta Leibniz iz Hannovera, Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovara, Nansen dijalog centar Osijek, Centar za društvene i obrazovne inovacije iz Varšave, Strukovna škola Jozef Pilsudski iz Varšave te Centar za demokraciju iz Beča.

Projekt se bavi problematičnom pojavom govora mržnje i diskriminirajućeg govora u europskim društvima. Ciljevi projekta odnose se na širenje znanja o načinu na koji nastaju ideologije nejednakosti (antisemitizam, rasizam…) te jačanju kapaciteta nastavnika u odgovoru na situacije govora mržnje i diskriminaciju s kojom se susreću u radu sa svojim učenicima.

Projekt traje do travnja 2022. godine i financira se iz Erasmus + programa KA202 strateškog partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Aktivnosti projekta usmjerene su na izradu Aplikacije, podcasta i webinara, te umrežavanja škola sa drugim (obrazovnim) institucijama, ustanovama i udrugama koje mogu biti podrška u razvijanju i jačanju demokratske škole.

Više informacija možete pronaći na stranici projekta facebook.com/ClioProject

Početak projekta Židovski Osijek

Tijekom svibnja i lipnja 2020. započeli smo s realizacijom aktivnosti projekta Židovski Osijek. U tijeku je izrada brošure Židovski Osijek koja je ujedno rezultat suradnje kroz tri projekta koje povezuje... 

Projekt Štruca kulture

Projekt pod nazivom Štruca kulture provodi se u partnerstvu: Fantastično dobra institucija – FADE IN; Nansen dijalog centar iz Osijeka; Grad Osijek; Romski resursni centar iz Darde; Hrvatsko društvo... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2021 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.