Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Kako prepoznati i odgovoriti na diskriminatorni govor – poslušajte u podcastu 30.10.2020.

U okviru projekta CLIO izradili smo Podcast namijenjen nastavnicima srednjih i osnovnih škola, ali i svima koji se nalaze pred izazovima kako odgovoriti na govor mržnje i diskriminatorno ponašanje u razredu, grupi, radnoj okolini ili nekom drugom okruženju.

U podcastu se na osnovu iskustvenih priča nastavnika (primjer tri situacije u školi) pokušava odgovoriti na pitanja koja posebno ‘muče’ nastavnike i vrlo često otežavaju njihov rad u učionici. Što su govor mržnje i diskriminacija te kako ih prepoznati u svom okruženju? Kako ih prevenirati? Kako reagirati te zauzeti stav kod određenih izjava ili ponašanja učenika, roditelja ili kolega? Također ćemo razgovarati o ulozi nastavnika kao korektiva nepoželjnog ponašanja.

Cilj projekta je educiranje o načinu na koji nastaju ideologije nejednakosti (antisemitizam, seksizam, rasizam…) te jačanje kapaciteta i podrške nastavnicima u profesionalnom odgovoru na antidemokratske tendencije (diskriminirajući govor i ponašanje, govor mržnje) među učenicima ili u školi. PODCAST POSLUŠAJTE NA OVOM LINKU

Dvodnevni trening za mlade

AMBASADORI SOLIDARNOSTI Stvaranje inkluzivnog interkulturalnog društva kroz globalno građansko obrazovanje Krk, 29.9. – 1.10.2017. Trening za mlade ambasadore solidarnosti bit će organiziran u Krku... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2023 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.