Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Kako prepoznati i odgovoriti na diskriminatorni govor – poslušajte u podcastu 30.10.2020.

U okviru projekta CLIO izradili smo Podcast namijenjen nastavnicima srednjih i osnovnih škola, ali i svima koji se nalaze pred izazovima kako odgovoriti na govor mržnje i diskriminatorno ponašanje u razredu, grupi, radnoj okolini ili nekom drugom okruženju.

U podcastu se na osnovu iskustvenih priča nastavnika (primjer tri situacije u školi) pokušava odgovoriti na pitanja koja posebno ‘muče’ nastavnike i vrlo često otežavaju njihov rad u učionici. Što su govor mržnje i diskriminacija te kako ih prepoznati u svom okruženju? Kako ih prevenirati? Kako reagirati te zauzeti stav kod određenih izjava ili ponašanja učenika, roditelja ili kolega? Također ćemo razgovarati o ulozi nastavnika kao korektiva nepoželjnog ponašanja.

Cilj projekta je educiranje o načinu na koji nastaju ideologije nejednakosti (antisemitizam, seksizam, rasizam…) te jačanje kapaciteta i podrške nastavnicima u profesionalnom odgovoru na antidemokratske tendencije (diskriminirajući govor i ponašanje, govor mržnje) među učenicima ili u školi. PODCAST POSLUŠAJTE NA OVOM LINKU

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Učenici 1.ft razreda (fizioterapeutski tehničari) Medicinske škole Osijek danas su, 27.1.2021. godine, na satu razrednog odjela obilježili “Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta”. Razgovarali... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2023 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.