Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Nansen dijalog centar odlikovan za promicanje ljudskih prava 07.11.2011.

Predsjednik Republike Hrvatske dodijelio je Nansen dijalog centru Povelju za iznimne rezultate u obrazovanju djece različitih nacionalnosti u multikulturalnim zajednicama i borbi protiv segregacije u obrazovanju.

Prijemu u povodu obilježavanja Dana ljudskih prava nazočili su brojni pojedinci kojima su u proteklim godinama kršena ljudska prava, kao i predstavnici nevladinih udruga i institucija koje se bave tim područjem.

Osim Nansen dijalog centra predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović Redom Stjepana Radića odlikovao je novinara Dragu Hedla za osobit ljudski i profesionalni doprinos u borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine, dok je Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u zaštiti ljudskih prava i izgradnji demokratskih vrijednosti dobio Građanski odbor za ljudska prava.

Seminar za nastavnike “Jezici zavičaja”

U cilju osnaživanja nastavnika u provedbi interkulturalnog programa Kulturna i duhovna baština zavičaja održan je seminar za nastavnike u Tuheljskim toplicama od 22.-25.11.2013. pod temom “Jezici... 

Edukacija na temu interkulturalnosti

U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nansen dijalog centar održao je edukaciju na temu Interkulturalnost, namijenjenu učiteljima razredne nastave te učiteljima predmetne nastave i stručnim... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2021 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.