Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Održana dva obrazovna modula u sklopu projekta Proaktivna mreža 27.10.2022.

U razdoblju 12.-14. i 18.-20. listopada 2022. Igor Đorđević i Valentina Tomić održali su dva obrazovna modula za djelatnike i volontere partnerskih organizacija u okviru programa Akademija rada u zajednici, čija je svrha priprema za procjenu potreba zajednice te kreiranje i provedbu aktivnosti koje će odgovoriti na uočene potrebe.

Na Akademiji rada u zajednici sudjelovale su osobe iz sljedećih organizacija: PRONI Centar za socijalno podučavanje, Nansen dijalog centar Osijek, ISKRA Waldorfska inicijativa Osijek i Europski dom Vukovar. Modul Aktivno slušanje u zajednici sudionike je kroz iskustveno učenje potaknuo na promišljanje o vlastitom identitetu, stereotipima i predrasudama, te unaprijedio vještine aktivnog slušanja te prepoznavanja i izražavanja emocija. Modul Organizacija terenskih radnika i mobilnih timova pružio je praktične smjernice za pripremu i provedbu terenskog istraživanja, koje su sudionici mogli primijeniti u razradi vlastitog istraživanja u zajednici.

Pred partnerima su još tri obrazovna modula kojima će organizacije unaprijediti vlastite kapacitete za rad u zajednici kao odgovor na buduće krize.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – 85% i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske – 15%.

S provedbom započeo projekt T.E.A.C.H.

1. srpnja 2020. godine započeo je projekt Transcultural Education Aliance in Croatia and Hungary – T.E.A.C.H. u suradnji NDC-a i partnera iz Mađarske Az emberseg erejvel – CUM VIRTUTE HUMANITAS Alapitvany,... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.