Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Održana dva obrazovna modula u sklopu projekta Proaktivna mreža 27.10.2022.

U razdoblju 12.-14. i 18.-20. listopada 2022. Igor Đorđević i Valentina Tomić održali su dva obrazovna modula za djelatnike i volontere partnerskih organizacija u okviru programa Akademija rada u zajednici, čija je svrha priprema za procjenu potreba zajednice te kreiranje i provedbu aktivnosti koje će odgovoriti na uočene potrebe.

Na Akademiji rada u zajednici sudjelovale su osobe iz sljedećih organizacija: PRONI Centar za socijalno podučavanje, Nansen dijalog centar Osijek, ISKRA Waldorfska inicijativa Osijek i Europski dom Vukovar. Modul Aktivno slušanje u zajednici sudionike je kroz iskustveno učenje potaknuo na promišljanje o vlastitom identitetu, stereotipima i predrasudama, te unaprijedio vještine aktivnog slušanja te prepoznavanja i izražavanja emocija. Modul Organizacija terenskih radnika i mobilnih timova pružio je praktične smjernice za pripremu i provedbu terenskog istraživanja, koje su sudionici mogli primijeniti u razradi vlastitog istraživanja u zajednici.

Pred partnerima su još tri obrazovna modula kojima će organizacije unaprijediti vlastite kapacitete za rad u zajednici kao odgovor na buduće krize.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – 85% i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske – 15%.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Učenici 1.ft razreda (fizioterapeutski tehničari) Medicinske škole Osijek danas su, 27.1.2021. godine, na satu razrednog odjela obilježili “Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta”. Razgovarali... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2022 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.