Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Projekt UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo 03.06.2019.

Od prvog lipnja službeno je započela provedba Projekta UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo, koji provodimo u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije: OŠ “Mladost” Osijek; OŠ “Tin Ujević” Osijek, OŠ Vladimira Becića Osijek, OŠ Dalj, Dalj; OŠ Zmajevac, Zmajevac; OŠ Lug, Lug; OŠ Blage Zadre Vukovar; OŠ Siniše Glavaševića Vukovar; OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci i OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja

Projekt ima za cilj promovirati, poučavati i poticati učenike, nastavnike i škole na aktivan pristup temama održivog razvoja.

Kroz projekt, koji će uključiti preko 200 učenika i 25 nastavnika provoditi ćemo radionice i mini projekte u školama, kroz ternesku nastavu posjetiti Učionicu održivog razvoja i Stambenu zaednicu Breza te brojne udruge, manjinske zajednice, gospodarske subjekte i ustanove, nastavnici će posjetiti Eko selo Latinovac i sudjelovati na preko 40 sati treninga, edukacja i mentorskih sastanaka, a stečeno znanje i iskustvo pretočiti ćemo u Priručnik za provedbu radionica i projekata na teme Održivog razvoja.

Projekt je financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je do ožujka 2021.

S provedbom započeo projekt T.E.A.C.H.

1. srpnja 2020. godine započeo je projekt Transcultural Education Aliance in Croatia and Hungary – T.E.A.C.H. u suradnji NDC-a i partnera iz Mađarske Az emberseg erejvel – CUM VIRTUTE HUMANITAS Alapitvany,... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2023 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.