Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Projekt UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo 03.06.2019.

Od prvog lipnja službeno je započela provedba Projekta UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo, koji provodimo u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije: OŠ “Mladost” Osijek; OŠ “Tin Ujević” Osijek, OŠ Vladimira Becića Osijek, OŠ Dalj, Dalj; OŠ Zmajevac, Zmajevac; OŠ Lug, Lug; OŠ Blage Zadre Vukovar; OŠ Siniše Glavaševića Vukovar; OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci i OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja

Projekt ima za cilj promovirati, poučavati i poticati učenike, nastavnike i škole na aktivan pristup temama održivog razvoja.

Kroz projekt, koji će uključiti preko 200 učenika i 25 nastavnika provoditi ćemo radionice i mini projekte u školama, kroz ternesku nastavu posjetiti Učionicu održivog razvoja i Stambenu zaednicu Breza te brojne udruge, manjinske zajednice, gospodarske subjekte i ustanove, nastavnici će posjetiti Eko selo Latinovac i sudjelovati na preko 40 sati treninga, edukacja i mentorskih sastanaka, a stečeno znanje i iskustvo pretočiti ćemo u Priručnik za provedbu radionica i projekata na teme Održivog razvoja.

Projekt je financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je do ožujka 2021.

Prosvjed podrške kurikularnoj reformi

Prosvjed podrške za nastavak reforme obrazovanja! Pridružte nam se 1. lipnja 2016. u 18:00 sati na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku. Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2020 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.