Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Projekt „Youth Civic Compass” 31.12.2021.

Izvor fotografije: https://www.facebook.com/RozprawyoEuropie/

„Youth Civic Compass” projekt je koji Stowarzyszenie Rozprawy o Europie provodi u partnerstvu s Nansen dijalog centrom i Gradskim vijećem mladih Starachowice, a financiran je EEA sredstvima.

Projekt je kreiran s ciljem socijalizacije mladih, podizanja njihovih društvenih kompetencija i znanja o ključnim temama za njihovu budućnost, pružanja šanse za samorazvoj i integraciju u lokalnu zajednicu.

U sklopu ovog projekta planira se niz aktivnosti za mlade u Starachowicama, Poljska. U siječnju će se fokusirati na razvoj aktivnosti i socijalnih vještina vijećnika Gradskog vijeća mladih Starachowice i planirati njihove daljnje aktivnosti.

U narednim mjesecima mladi iz Starachowica imat će priliku sudjelovati u nizu treninga, a trening na temu interkulturalnosti održat će NDC. Treninzi će biti usmjereni na teme koje zanimaju mlade, ali o kojima se ne govori često u školi, kao što su ekologija, mediji, građanski odgoj i interkulturalni odgoj. Mladi će tako pod nadzorom stručnjaka iz Poljske i Hrvatske imati priliku razviti svoje vještine i isprobati naučeno u praksi.

17. svibnja, na Dan neovisnosti Norveške, u Starachowicama će se održati Građanski festival mladih. Sadržavat će natjecanje u znanju o Norveškoj, ekološki piknik i ciklus okruglih stolova o ekološkim i građanskim temama. Festival će biti prilika za predstavljanje projekta, organiziranje građanske debate, ekološke kampanje, intervjua sa stanovnicima i veće integracije stanovnika Starachowica.

Krajem rujna organizirat će se studijski posjet Osijeku. Sudionici će imati izvrsnu priliku razgovarati, podijeliti svoja iskustva i ostvariti buduću suradnju.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.