Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

S provedbom započeo projekt T.E.A.C.H. 01.07.2020.

1. srpnja 2020. godine započeo je projekt Transcultural Education Aliance in Croatia and Hungary – T.E.A.C.H. u suradnji NDC-a i partnera iz Mađarske Az emberseg erejvel – CUM VIRTUTE HUMANITAS Alapitvany, zajedno s 8 osnovnih i srednjih škola iz Mađarske i Hrvatske: Oš. Frana Krste Frankopana, Oš. Dalj, Graditeljsko geodetska škola Osijek, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Bartfa Utcai Altalanos Iskola, Pecsi Szieberth Robert Altalanos Iskola; Cserepka János Baptista Középiskola és Sportiskola, Pécsi Művészeti Gimnázium.

Ovaj projekt će poboljšati suradnju između hrvatskog i mađarskog obrazovnog sustava stvaranjem mreže škola, organizacija civilnog društva, institucija i ostalih zagovornika interkulturnog obrazovanja, stvaranjem zajedničkog interkulturnog kurikuluma i pružanjem praktičnih alata za interkulturno učenje i podučavanje.

Ciljevi projekta su:

Projekt se provodi u pograničnoj regiji (Osječko-baranjska županija u Hrvatskoj i Baranjskoj županiji u Mađarskoj). Trajanje projekta je 20 mjeseci. Glavne su ciljne skupine učitelji i učenici iz 8 osnovnih i srednjih škola.

Projekt se financira sredstvima Interreg Euopskog fonda za regionalni razvoj, Program prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska u ukupnom iznosu od 188.232,75 eur.


“Sadržaj je isključiva odgovornost Nansen dijalog centra i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

Prijavite se za praksu u Nansen dijalog centru

Završio/la si fakultet društveno-humanističkog usmjerenja i do sada nisi imala priliku svoje znanje primijeniti u praksi? Zainteresirana si svojim znanjem doprinijeti društvenom napretku, ali ne znaš... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.