Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

S provedbom započeo projekt T.E.A.C.H. 01.07.2020.

1. srpnja 2020. godine započeo je projekt Transcultural Education Aliance in Croatia and Hungary – T.E.A.C.H. u suradnji NDC-a i partnera iz Mađarske Az emberseg erejvel – CUM VIRTUTE HUMANITAS Alapitvany, zajedno s 8 osnovnih i srednjih škola iz Mađarske i Hrvatske: Oš. Frana Krste Frankopana, Oš. Dalj, Graditeljsko geodetska škola Osijek, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Bartfa Utcai Altalanos Iskola, Pecsi Szieberth Robert Altalanos Iskola; Cserepka János Baptista Középiskola és Sportiskola, Pécsi Művészeti Gimnázium.

Ovaj projekt će poboljšati suradnju između hrvatskog i mađarskog obrazovnog sustava stvaranjem mreže škola, organizacija civilnog društva, institucija i ostalih zagovornika interkulturnog obrazovanja, stvaranjem zajedničkog interkulturnog kurikuluma i pružanjem praktičnih alata za interkulturno učenje i podučavanje.

Ciljevi projekta su:

Projekt se provodi u pograničnoj regiji (Osječko-baranjska županija u Hrvatskoj i Baranjskoj županiji u Mađarskoj). Trajanje projekta je 20 mjeseci. Glavne su ciljne skupine učitelji i učenici iz 8 osnovnih i srednjih škola.

Projekt se financira sredstvima Interreg Euopskog fonda za regionalni razvoj, Program prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska u ukupnom iznosu od 188.232,75 eur.


“Sadržaj je isključiva odgovornost Nansen dijalog centra i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening Latvija 2019

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening

Nansen dijalog centar sudjelovao je na Mobility Taster for Inclusion Organisations treningu, koji se održao u Rigi u Latviji, od 22.-25. listopada. Trening je organizirala Nacionalna Agencija za međunarodne... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2021 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.