Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

The EU – Connecting Generations 30.04.2024.

Od 25.04 do 29.04 održan je prvi sastanak našeg projekta “The EU – Connecting Generations”. Zajedno s mladima iz Poljske i Španjolske fokusirali smo se na povijest Europske unije, njezine vrijednosti, ali i na razvoj mekih vještina.

Prve radionice bile su usmjerene na team-building! Bilo je radionica, prolaženja “Nemoguće misije”, istraživanja temelja efikasne saradnje i mnogo timskog rada.

Sljedeći dan je bio posvećen Europskoj uniji! Prvo smo razgovarali o utjecaju EU na živote mladih ljudi. Kasnije su sudionici imali priliku razumjeti kako funkcioniraju pojedini organi Unije, raspravljaju o europskim vrijednostima, slušajući kratku lekciju o povijesti nastanka Europske unije.

Zadnji je dan bio posvećen samoprezentaciji i debati. Fokusirali smo se na učenje principa učinkovitog samopredstavljanja i scenskog nastupa. Nakon toga proveli smo zanimljivu debatu o pravu glasanja svih dobnih skupina.

Događaj u Kielcu nije bio samo vrijedna edukacija o Europskoj uniji, njezinoj povijesti i vrijednostima, već i doza informacija o projektu. Svi su razumjeli projektni zadatak i zajedno planirali daljnje akcije, čije ćete rezultate moći vidjeti vrlo brzo!

Ove aktivnosti su financirane iz fondova Europske unije u okviru Programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti 2021. – 2027.!

EVENT DESCRIPTION SHEET

EVENT DESCRIPTION SHEET

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.