Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Treningu „Medijska pismenost – pismenost novog doba“ 20.02.2020.

Učenici 10 osnovnih škola sudjelovali su u treningu „Medijska pismenost – pismenost novog doba“, kojeg smo proveli 19.2.2020. u sklopu našeg projekta UZBRDO. Voditeljica treninga je bila Mirna Šmit, trenerica medijske pismenosti, koautorica nedavno objavljenog priručnika Školske knjige Aktivnosti za razvoj medijske pismenosti te autorica i voditeljica radijske emisije “Veliki i mali” HRT-a, Radio Osijek.

Cilj treninga je bio, osim razvoja vještina izvještavanja, osnažiti kod učenika i kritički stav prema medijskim sadržajima. Učenici su u samo nekoliko sati, podjeljeni u više grupa, uspjeli kreirati kratki igrani film o društvenim nejednakostima, influencerski video, interaktivni plakat te su proveli intervju. Oduševljenja njihovim vlasitim literarnim, retoričkim i kreativnim potencijalima nije nedostajalo, tako da su neki već iskazali interes i za novinarski poziv.

Učenici koji su sudjelovali u treningu medijske pismenosti dobili su odgovoran zadatak praćenja i izvještavanja o aktivnostima projekta UZBRDO unutar svojih škola, a ujedno će i pisati članke o temama održivog razvoja. Sve to će biti vidljivo na web stranici našeg projekta (http://www.uzbrdo.ndcosijek.hr/), stoga nas pratite.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2023 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.