Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Započeo projekt: „Solidarno i aktivno do inkluzije„ 07.11.2022.

Zbog rata u Ukrajini mnogobrojne su obitelji bile primorane napustiti svoju zemlju u potrazi za sigurnošću, a dio njih svoj je privremeni dom odlučio stvoriti u Hrvatskoj. Kako bi djeca izbjeglice imala priliku kvalitetno se socijalizirati i integrirati u odgojno- obrazovni sustav u RH, potrebno je osnažiti odgojno-obrazovne radnike/ce za rad s tom skupinom učenika/ca.

Sa željom za nadogradnjom partnerstva Nansen dijalog centra s mrežom osnovnih škola Istočne Hrvatske, osmišljen je novi projekt Solidarno i aktivno do inkluzije kojim će se razvijati i dodatno jačati interkulturalne kompetencije učitelja/ica i učenika/ca. Učenici/e će uz podršku učitelja/ica istražiti i prikazati proces migracija svoje obitelji i lokalne zajednice te osmisliti akcije solidarnosti za učenike/ce iz Ukrajine i njihove obitelji.

Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a partneri su: OŠ „Mladost“ Osijek, OŠ „Tin Ujević“ Osijek, OŠ Vladimira Becića Osijek, OŠ „Dalj“ Dalj i OŠ Blage Zadre Vukovar.

Trajanje projekta: 13.10.2022. do 13.8.2023.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening Latvija 2019

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening

Nansen dijalog centar sudjelovao je na Mobility Taster for Inclusion Organisations treningu, koji se održao u Rigi u Latviji, od 22.-25. listopada. Trening je organizirala Nacionalna Agencija za međunarodne... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.