Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Brošura „Židovski Osijek“ 02.07.2020.

Brošura „Židovski Osijek“ rezultat je zajedničke suradnje triju projekta: „Jewish Osijek“ kojeg provodi Nansen dijalog centar Osijek, „Rediscover, expose and exploit the concealed Jewish heritage of the Danube Region / Ponovno otkriti, izložiti i iskoristiti skrivenu židovsku baštinu Podunavlja“ čiji je nositelj Grad Segedin (HU), a Grad Osijek partner i projekt „Štruca kulture“ kojeg Fade In provodi u partnerstvu s Nansen dijalog centrom iz Osijeka, Romskim resursnim centrom iz Darde, Gradom Osijekom i Hrvatskim društvom kulturnog turizma iz Osijeka.

Brošura je namijenjena nastavnicima, učenicima i svima zainteresiranima za podučavanje tema židovskog naslijeđa, antisemitizma i holokausta.

Brošuru možete preuzeti OVDIJE

Publikacija izrađena je uz pomoć Europske unije i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening Latvija 2019

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening

Nansen dijalog centar sudjelovao je na Mobility Taster for Inclusion Organisations treningu, koji se održao u Rigi u Latviji, od 22.-25. listopada. Trening je organizirala Nacionalna Agencija za međunarodne... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.