NDC Osijek » Novosti » Svečano uručivanje ugovora udrugama za zaštitu ljudskih prava i unaprjeđenje položaja romske nacionalne manjine

Svečano uručivanje ugovora udrugama za zaštitu ljudskih prava i unaprjeđenje položaja romske nacionalne manjine

04.11.2015.

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata financiranih u sklopu programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanja djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 3. studenog 2015. godine organizirao je svečano uručivanje ugovora organizacijama civilnoga društva.

Prigodnim govorima predstavnicima nevladinih organizacija obratili su se Igor Vidačak, ravnatelj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te gđa. Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih.

Ugovore za 22 projekta organizacijama civilnog društva dodijelila je gđa. Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih.

Ispred Nansen dijalog centra ugovor je svečano uručen predsjednici udruge Ivani Milas za projekt pod nazivom

“Izgradnja prekretnica u zaštiti ljudskih prava romske zajednice – postupno jačanje kapaciteta OCD-a i javnih ustanova u pristupu ljudskim pravima”

Ciljevi ovog projekta su: jačati Romski nacionalni forum kao mrežu 32 romske organizacije i romskih nacionalnih vijeća za zaštitu ljudskih prava na lokalnoj i nacionalnoj razini; poticati međusektorska partnerstva između romskih organizacija i javnih institucija s naglaskom na postojeće strategije akcijske planove za romsku zajednicu; povećanje svijesti i pružanja pomoći pripadnicima romske zajednice u zaštiti od kršenja ljudskih prava; omogućiti razmjenu dobre prakse i znanja između romskih organizacija i javnih institucija u Hrvatskoj i Europi.

Nansen dijalog centar projekt će provoditi u partnerstvu sa Romskim nacionalnim forumom na području 6 županija kroz 20 mjeseci.

  Publikacije

  KDBZprirucnikIOKOPprirucnik

  Pratite nas na Facebooku

 • Učenici III gimnazije sa svojim mentorima Karlom Kobašem i Vedranom Ristićem predstavili su projekt Osijek, grad susreta kultura na ovogodišnjoj Zemlji bez granica

  #osijekgradsusretakultura #zemljabezgranica #breza
  ... See MoreSee Less

  ,,Moj grad živi!'' je film koji je nastao u okviru projekta ,,Osijek - grad susreta kultura'', a koji su snimili učenici III.gimnazije u Osijeku pod mentorstvom profesora Kobaša i Ristića. Klikom na link pogledajte film i pročitajte više o iskustvima iz provedbe projekta.Pred vama je film ,,Moj grad živi!'' koji je jedan od konačnih proizvoda projekta ,,Osijek - grad susreta kultura''. Riječ je o radu učenika naše škole pod m... ... See MoreSee Less

  9 months ago

  Nansen Dialogue Centre, Croatia/Nansen dijalog centar, Hrvatska

  GEAR - Global Education for Human Rights, Inclusion and Interculturalism
  Exchanging good practices of school civic and intercultural education projects in support of social solidarity and inclusion.
  We have spent some time in Osijek with elementary schools from Slovenia, Macedonia and Croatia.

  #Osijek #GEAR #ErasmusPlus Nansen Dialogue Centre Croatia Nansen Dialogue Center Skopje
  ... See MoreSee Less

  9 months ago

  Nansen Dialogue Centre, Croatia/Nansen dijalog centar, Hrvatska

  Upravo održano predstavljanje Platforme Organizacija Civilnog Društva Osječko-baranjske županije "MOTUS"

  Vrijeme pred nama i društveni trendovi koji upućuju na potrebu daljnje demokratizacije društva, veće inkluzije i integracije isključenih i marginaliziranih skupina u društvu, suvremenog obrazovanja, inovativnosti i izrazito brze reakcije na promjene u okruženju, zahtijevati će snažan angažman civilnog društva.

  Volonterski Centar Osijek Udruga Breza Udruga Dokkica Zaklada Slagalica Zeleni Osijek Udruga Udruga "Zvono" PRONI Centar za socijalno podučavanje Nansen Dialogue Centre Croatia Projekt građanske demokratske inicijative Centar za poduzetništvo Osijek

  Ova lokalna platforma omogućiti će razmjenu ideja i iskustava, povezivanje i nova partnerstva između svojih članica te nove oblike suradnje s jedinicama lokalne uprave i regionalne samouprave, ustanovama, poslovnim sektorom i akademskom zajednicom
  ... See MoreSee Less

Nansen dijalog centar Osijek je korisnik institucionalne
podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
Copyright © 2019 Nansen dijalog centar Osijek, All rights reserved.