Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Sudjelovali smo na treningu Star of Europe 25.11.2022.

Sudjelovali smo na treningu Star of Europe, koji je organizirala Finska Nacionalna Agencija za Erasmus programe u centru za mlade Metsakartano (www.metsakartano.com) u Rautavaari, malom naselju od samo 1700 stanovnika u središnjoj Finskoj. Trening je bio namijenjen osobama iz organizacija koje rade sa mladima a kako bi što bolje pripremili projekte međunarodne razmjene mladih.

Trening je okupio predstavnike iz Austrije, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Turske, Češke, Francuske, Litve, Grčke, Mađarske, Poljske i Hrvatske, ukupno 24 sudionika iz 20 organizacija koje rade sa mladima.

Kroz interaktivna predavanja, vježbe i radionice promišljali smo o načinima kako bolje uključiti mlade u procese planiranja razmjena, pronalaske partnera i dogovaranje tema i aktivnosti, te samu provedbu razmjena. Trening je bio i mjesto razmjene iskustava sudionika, rada njihovih organizacija i dosadašnjih projekata, ali i mjesto povezivanja za neke zajedničke aktivnosti u okviru Erasmus programa.

Brošura „Židovski Osijek“

Brošura „Židovski Osijek“ rezultat je zajedničke suradnje triju projekta: „Jewish Osijek“ kojeg provodi Nansen dijalog centar Osijek, „Rediscover, expose and exploit the concealed Jewish... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.