Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Održan prvi modul edukacija na temu interkulturalnosti 17.04.2014.

U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nansen dijalog centar održao je prvi modul edukacije na temu Interkulturalnost, 15. i 16. travnja 2014. u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar u Nuštru. Skupovi su bili namijenjeni učiteljima razredne nastave (prva grupa), te učiteljima predmetne nastave i stručnim suradnicima (druga grupa), Osječko baranjske i Vukovarsko srijemske županije.

Ciljevi edukacije su: steći temeljne interkulturalne kompetencije, usvajati interkulturalne stavove, znanja i vještine – bolje razumijevati i poštivati različite kulture, usvajati djelotvorno ponašanje u drugim kulturama – razvijati interkulturalna osjetljivost, te razvijati i proširivati osobno znanje i komunikacijsku kompetenciju u radu s kulturno drugačijim učenicima.
Predavači su Amalija Krstanović, pedagoginja, Monika Šimek, psihologinja i Zehra Delić, učiteljica razredne nastave.

Drugi modul edukacije održati će se 15. i 16. svibnja u Osnovnoj školi Mladost u Osijeku.

KDBZ je dobio oznaku kvalitete “SKOCKANO”

Predmet Kulturna i duhovna baština zavičaja (KDBZ) omogućuje djeci koja žive u multikulturalnoj i multietničkoj zajednici cjelovitije učenje o svome zavičaju, o kulturi i običajima naroda koji... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.