Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Obrazovanje za solidarnost, ljudska prava i interkulturalnost 12.02.2017.

GEAR – Global Education and Active Response

Radi unapređenja edukacija koje će potaknuti socijalno uključivanje te građansko i interkulturalno obrazovanje, GONG u suradnji sa školama i organizacijama civilnog društva iz 5 europskih država provodi Erasmus+ program.

Kako bismo doprinijeli međusobnom razumijevanju i solidarnosti te potaknuli razmjenu i unapređenje postojećih pozitivnih praksi globalnog, građanskog i interkulturalnog učenja razvili smo projekt GEAR: globalno obrazovanje i aktivno djelovanje za zaštitu ljudskih prava, socijalno uključivanje i zaštitu demokratskih vrijednosti u interkulturalnom društvu (GEAR: Global Education and Active Response for Protection of Human Rights, Inclusion and Democratic Values in Intercultural Societies).

Kroz provedbu ćemo unaprijediti postojeće programe socijalnog uključivanja i građansko / interkulturalno obrazovanje. Pojedini programi imaju dugu tradiciju provedbe na nacionalnoj razini u pojedinim zemljama, ali oni će se unaprijediti i nadograditi u skladu sa prepoznatim potrebama i proširiti transnacionalno. Projekt će omogućiti transnacionalnu razmjenu postojećih uspješnih praksi među partnerima i nastavnicima u različitim zemljama. U aktivnosti će biti uključeni mladi, učitelji i edukatori/treneri iz organizacija civilnog društva.

Projekt se provodi u suradnji 11 partnera – organizacija civilnog društva, učitelja i učenika te njihovih škola iz 5 europskih zemalja: Hrvatske, Italije, Španjolske, Slovenije i Makedonije. Cilj projekta je promicati demokratske vrijednosti, temeljna prava, interkulturalno razumijevanje i aktivno građanstvo te spriječiti nasilnu radikalizaciju. U projektu GEAR uključene su sljedeće organizacije civilnog društva: GONG, Nansen Dijalog Centar (Hrvatska), Mirovni Inštitut (Slovenija), Gruppi di Solidarieta’ Internazionale Italia – GSI Italia (Italija), Fundación Educativa y Asistencial Cives (Španjolska) i Nansen Dialogue Centre Skopje (Makedonija), te škole Ekonomska i turistička škola Daruvar, Osnovna škola Siniše Glavaševića, Osnovna škola Dalj (Hrvatska), OSTU Gostivar i MPS Liria (Makedonija).

U sklopu projekta planirane su edukacije za nastavnike na razini svake države i trodnevna transnacionalna razmjena i edukacija nastavnika, treninzi za mlade promicatelje tolerancije i interkulturalnosti na državnoj razini i dvodnevna transnacionalna razmjena i trening za mlade, provedba školskih projekata uključivosti i zaštite ljudskih prava u lokalnim zajednicama, osiguranje kvalitete i poboljšanje edukacijskih programa u pojedinim zemljama, te državno i transnacionalno umrežavanje i razmjena primjera dobre prakse vezanih uz teme promicanja demokratskih vrijednosti, temeljnih prava, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva. Pozivamo vas da pogledate web stranicu projekta ovdje.

Izvor: GONG

Ovaj projekt sufinancira Erasmus + program Europske unije.

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening Latvija 2019

Mobility Taster for Inclusion Organisations trening

Nansen dijalog centar sudjelovao je na Mobility Taster for Inclusion Organisations treningu, koji se održao u Rigi u Latviji, od 22.-25. listopada. Trening je organizirala Nacionalna Agencija za međunarodne... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.