Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Proveli smo volontersku akciju solidarnosti u sklopu projekta SPONA 07.06.2023.

U sklopu projekta “SPONA – Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama” osmislili smo i proveli volontersku akciju pod nazivom “𝐎𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐮𝐤𝐥𝐣𝐮č𝐞𝐧/𝐚”. Naglasak akcije bio je na uočenom problemu socijalne isključenost i izolacije mladih koja se nažalost nastavila i nakon pandemije COVID-19.

Kako se mladi danas neizostavno koriste modernim tehnologijama i informacije najviše primaju putem interneta, naši/e vrijedni/e volonteri/ke proučili/e su teme koje bi njihovim vršnjacima mogle pomoći. S tim ciljem na jednom on line mjestu objedinjeni su linkovi klasificirani po kategorijama interesa kao što su: mentalno zdravlje, hobi, posjet virtualnim muzejima i knjižnicama, besplatni online tečajevi, itd.

Kako je cilj akcije bio je prikupiti što je više moguće korisnog online sadržaja i učiniti ga lako dostupnim kreiran je QR kod za olakšanje pristupa platformi te su isti volonterke dijelile unutar svojih škola i lokalnih zajednica.

Volonterska akcija provodila se u sklopu projekta “SPONA” – Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama”.

Projekt “SPONA – Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama” provodi Ambidekster klub u partnerstvu s LORI , Udruga PaRiter , Udruga IKS , SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava i Nansen dijalog centrom, a sufinanciran je sredstvima u okviru Europskog socijalnog fonda.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Učenici 1.ft razreda (fizioterapeutski tehničari) Medicinske škole Osijek danas su, 27.1.2021. godine, na satu razrednog odjela obilježili “Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta”. Razgovarali... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.