Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Dvodnevna edukacija u Zagrebu – projekt: Solidarno i aktivno do inkluzije 24.01.2023.

Prošlotjedno edukacijsko putovanje za učitelje/ice najbolje opisuju riječi jedne od prisutnih učiteljica: “Mislila sam da nešto znam o migracijama, ali sad tek vidim da ništa nisam znala!”
Ova iskrena refleksija dokazuje koliko je važno neprestano se usavršavati i širiti svoje profesionalne (i osobne) horizonte.

Zahvaljujemo predstavnicama udruga Centar za mirovne studije i Are You Syrious? koje su nas ugostile kako bi nam prenijele informacije o procesu izbjegličkih migracija na području RH i svom doprinosu u radu s tražiteljima azila i azilantima.

Također, velika zahvala i ravnateljici, pedagoginji i učiteljima/icama Osnovne Škole Gustava Krkleca Zagreb koje/i su nam prenijele/i svoje višegodišnje iskustvo u odgojno-obrazovnom radu s djecom izbjeglicama i omogućile/i da u praksi doživimo kako izgleda jedan nastavni sat u njihovoj školi.
Ovo nas je iskustvo potaklo na promišljanje o nekim novim idejama i osnažilo za buduće aktivnosti koje su pred nama u sklopu projekta “Solidarno i aktivno do inkluzije”.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Priopćenje za javnost

HRVATSKOJ HITNO TREBA UKLJUČIVIJI OBRAZOVNI SUSTAV Objavljuje se serija preporuka najveće nacionalne koalicije stručnjaka za prevenciju obrazovnih nejednakosti od rane i predškolske do odrasle dobi. Diljem... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.