Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Edukacija nastavnika i edukatora u projektu PRAVA Aplikacija 15.11.2022.

U Pazinu smo od 10. do 12. studenog 2022. godine proveli modularni trening nastavnika i edukatora iz organizacija civilnog društva u cilju jačanja kapaciteta za podučavanje na teme ljudskih, građanskih i radničkih prava, manjinskih i ženskih prava te prava LGBTIQ+ osoba. U uvodnom dijelu treninga upoznali smo se s metodama podučavanja GOO-a. Tijekom drugog dana, polaznici treninga upoznali su se s Norveškim obrazovnim sustavom te primjerima dobre prakse partnera iz Norveške. U nastavku dana obrađene su teme ljudskih, građanskih, manjinskih, radničkih i ženskih prava te prava LGBTIQ+ osoba. Treći dan raspravljali smo o stereotipima i predrasudama i diskriminaciji te važnosti razvoja interkulturnih kompetencija te planirali radionice koje će se provesti u partnerskim školama.

Projekt PRAVA aplikacija je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Početak projekta Židovski Osijek

Tijekom svibnja i lipnja 2020. započeli smo s realizacijom aktivnosti projekta Židovski Osijek. U tijeku je izrada brošure Židovski Osijek koja je ujedno rezultat suradnje kroz tri projekta koje povezuje... 

Edukacija na temu interkulturalnosti

U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nansen dijalog centar održao je edukaciju na temu Interkulturalnost, namijenjenu učiteljima razredne nastave te učiteljima predmetne nastave i stručnim... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.