Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Integracija djece izbjeglica u obrazovni sustav RH – istraživanje 16.12.2022.

U sklopu projekta “Proaktivna mreža” zaposlenici i volonteri Nansen dijalog centra sudjelovali su u osmišljavanju i izradi istraživanja u okviru projekta „Proaktivna mreža“ sa svrhom kreiranja učinkovitih intervencija u zajednici. Zajedno sa udrugom Iskra Waldorfska inicijativa, odlučili smo se za temu izbjeglica, specifično integracije djece izbjeglica u obrazovni sustav RH.

Ovo istraživanje bavi se potrebama nastavnika koji rade s djecom izbjeglicama u hrvatskom obrazovnom sustavu kako bi doprinijeli kvalitetnijoj integraciji istih. Rezultati prikupljeni ovim upitnikom koristiti će se u svrhu stjecanja jasnije slike o stanju u školama i mogućnostima poboljšanja uvjeta rada nastavnika sa djecom izbjeglicama.

Istraživanje će započeti tijekom prosinca 2022 te će trajati do sredine veljače 2023. godine.

Proaktivna mreža, projekt je iz Poziva: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a traje od 22. travnja 2022. do 21. travnja 2023.

Nositelj projekta je PRONI Centar za socijalno podučavanje, a partneri: Nansen dijalog centar Osijek, ISKRA Waldorfska inicijativa Osijek i Europski dom Vukovar.

Ukupna vrijednost projekta: 476.691,15 HRK, financirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – 85% i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske – 15%.

Prijavite se za praksu u Nansen dijalog centru

Završio/la si fakultet društveno-humanističkog usmjerenja i do sada nisi imala priliku svoje znanje primijeniti u praksi? Zainteresirana si svojim znanjem doprinijeti društvenom napretku, ali ne znaš... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.