Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Međunarodni susret DANURB+ projekta 11.06.2021.

KULTURNE RUTE, POSJETE ZNAMENITOSTIMA I GRADSKE ŠETNJE OBOGATITI ĆE MEĐUNARODNI SUSRET DANURB+ PROJEKTA

Međunarodni sastanak partnera DANUrB+ u Somboru u Srbiji održat će se 15. – 17. lipnja 2021. Predviđeni program omogućit će sudionicima posjetu nekoliko znamenitosti te stjecanje znanja i uvid u najbolje prakse u području turizma od strane grada domaćina i okolice. Ture vezane za kulturu, posjete lokalitetima i gradske šetnje nadograditi će iskustva sudionika, koji će raspravljati o temama poput procesa razvoja u mežurajućim gradovima, Atlasa DANUrB gradova, potencijala nematerijalne baštine itd.

Sastanak će biti organiziran u hibridnom formatu, fizički i online. Događaj će okupiti sudionike iz svih zemalja partnera – Mađarske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Hrvatske i Slovačke (organizacije, pridruženi partneri, kao i novinari). Trodnevni program obuhvaća razne aktivnosti u organizaciji domaćina – Sveučilišta u Beogradu.

15. lipnja održat će se službena svečanost otvaranja od strane voditelja projekta prof. Balinta Kadra (BME, Mađarska), sudionike će pozdraviti i gosp. Antonio Racković, gradonačelnik grada Sombora, Đorđe Zorić, voditelj „Prostora” javno poduzeće, Sombor, prof. Aleksandra Dukić, Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet, itd.

Ključni dio programa su radionice i zajednički sastanci za novinare, koji će imati priliku upoznati se s idejama, ciljevima i rezultatima projekta.

Grad Sombor, koji je domaćin manifestacije, sjedište je zapadno-bačkog okruga. Bio je važno kulturno središte, posebno za srpsku povijest, jer je tamo osnovana najstarija viša škola za srpske učitelje koja se još uvijek nalazi u gradu. Područje je savršeno za šetnju i biciklizam. Većina mjesta za razgledavanje i smještajni kapaciteti nalaze se u povijesnoj jezgri grada, tako da su svi lako dostupni pješice ili biciklom. Najpoznatije atrakcije su zgrada Skupštine (s najvećom slikom u Srbiji), Gradska vijećnica, stara rimska katolička četvrt, Gradski muzej, Muzej Milana Konjovića itd. Izvrsna ideja za somborski suvenir je boca vina. Sombor je nedavno postao novo središte srpskog vinogradarstva.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.