Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Novi projekt poučavanja ljudskih i građanskih prava – PRAVA Aplikacija 10.10.2022.

Osnova građanske pismenosti je znanje o ljudskim pravima i njihovo ostvarivanje, a istraživanje političke pismenosti maturanata/tica u Republici Hrvatskoj iz 2021 pokazuje nisku razinu građanskih kompetencija, pri čemu su kompetencije učenika/ca strukovnih programa nerazvijenije u odnosu na učenike/ce gimnazijskih programa. Projekt PRAVA aplikacija će kroz edukaciju, umrežavanje i razmjenu utjecati na razvoj i jačanje građanskih kompetencija nastavnika/ca i srednjoškolaca, a izradom mobilne aplikacije te njenom diseminacijom prema širokom krugu krajnjih korisnika utjecati na jačanje i razvoj demokratske kulture i građanskog angažmana.

Projekt PRAVA aplikacija provodimo u partnerstvu sa tri organizacije civilnog društva i četiri srednje škole iz Osječko-baranjske, Vukovarsko srijemske i Istarske županije te srednjom školom iz Norveške: Dkolektiv-om, Centrom za Građanske Inicijative iz Poreča, udrugom INOVA, Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča, Industrijsko-obrtničkom školom Pula, Tehničkom školom i prirodoslovnom gimnazijom Ruđera Boškovića Osijek, Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar te Åretta ungdomsskole iz Lillehammera iz Norveške.

Projekt je započeo u listopadu 2022., a trajati će do prosinca 2023. godine. Projekt PRAVA aplikacija je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

APEL za borbu protiv nasilja nad ženama

Mi niže potpisani predstavnici organizacija civilnog društva, ovim putem želimo javno reagirati i izraziti tugu i zabrinutost koju osjećamo nakon ubojstva mlade osječke studentice brutalno ubijene... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.