Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Početak projekta Židovski Osijek 17.06.2020.

Tijekom svibnja i lipnja 2020. započeli smo s realizacijom aktivnosti projekta Židovski Osijek. U tijeku je izrada brošure Židovski Osijek koja je ujedno rezultat suradnje kroz tri projekta koje povezuje tema židovskog naslijeđa i kulturne baštine: „Jewish Osijek“ kojeg provodi Nansen dijalog centar Osijek , „Rediscover, expose and exploit the concealed Jewish heritage of the Danube Region“ čiji je nositelj Grad Segedin (HU), a Grad Osijek partner i projekta „Štruca kulture“ kojeg Fade In provodi u partnerstvu s Nansen dijalog centrom iz Osijeka, Romskim resursnim centrom iz Darde, Gradom Osijekom i Hrvatskim društvom kulturnog turizma iz Osijeka.

Također, u kolovozu započinjemo primjenu novog modela edukacije o Holokaustu namijenjenog nastavnicima osnovnih i srednjih škola, u suradnji s Židovskom općinom Osijek i ostalim suradnicima.

Više o projektu Židovski Osijek …

OSIJEK to GOO

Potpisan je sporazum s Gradom Osijekom koji će od iduće školske godine u svojim školama također provoditi riječki program Građanskog odgoja i obrazovanja. Sporazum su u ime dvaju gradova potpisali... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.