Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Židovski Osijek

Skupina osječkih Židova, ©USHMM

Svrha projekta Židovski Osijek / JEWISH OSIJEK / je razvoj i primjena novog modela edukacije o Holokaustu namijenjenog nastavnicima, koji je orijentiran na lokalne resurse i židovsko naslijeđe na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Projekt financira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, u vrijednosti od 13.000 USD

Projekt traje od 15. ožujka do 15. studenog 2020.

CILJEVI PROJEKTA:

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

Kroz projekt ćemo organizirati radionice na temu Holokausta, za nastavnike 15 osnovnih i srednjih škola iz područja grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, te studijsko putovanje u Đakovo gdje će se nastavnici susresti s lokalitetima vezanim uz Holokaust i židovsko naslijeđe. Također, nastavnici će se upoznati s edukativnom spomen-rutom Židovski Osijek koju će moći primijeniti u nastavi, te će imati priliku posjetiti Muzej osobnih priča i izložbu na temu Židova u Osijeku. Nastavnici će stečeno znanje, nove alate i metodologije primijeniti u nastavi i organizirati radionice za učenike na temu Holokausta te će sudjelovati na okruglom stolu na kojem će se predstaviti novi modeli edukacije o Holokaustu. Također, po završetku projekta planiramo izdavanje brošure Židovski Osijek.

Novosti

Brošura „Židovski Osijek“

Brošura „Židovski Osijek“ rezultat je zajedničke suradnje triju projekta: „Jewish Osijek“ kojeg provodi Nansen dijalog centar Osijek, „Rediscover, expose and exploit the concealed Jewish... 

Početak projekta Židovski Osijek

Tijekom svibnja i lipnja 2020. započeli smo s realizacijom aktivnosti projekta Židovski Osijek. U tijeku je izrada brošure Židovski Osijek koja je ujedno rezultat suradnje kroz tri projekta koje povezuje... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.