Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Počeli smo s provedbom aktivnosti za korisnike u sklopu projekta EXPLORE(R) – Narativi prošlosti 02.10.2021.

Projekt se bavi propitivanjem prošlosti i sjećanjem žrtava nacionalsocijalizma za vrijeme ratne Nezavisne Države Hrvatske (1941-1945), istražujući i analizirajući mehanizme razvoja totalitarnih ideologija, retorike i govora mržnje nekada i danas.

Danas su krenule edukacije za učenike i nastavnike, a prvi modul pod nazivom „Kritičko mišljenje“ proveo je Zoran Kojčić iz Udruge generator koja je partner na projektu. Sutra će se provesti drugi modul edukacije „Mehanizmi opresije za vrijeme II svjetskog rata i Nezavisne Države Hrvatske“ pod vodstvom psihologinje Ane Boban Lipić.

Projekt je financiran sredstvima Zaklade EVZ (Erinnerung Verantwortung Zukunft) u sklopu programa Local History.

Sudjelovali smo na treningu Star of Europe

Sudjelovali smo na treningu Star of Europe, koji je organizirala Finska Nacionalna Agencija za Erasmus programe u centru za mlade Metsakartano (www.metsakartano.com) u Rautavaari, malom naselju od samo... 

UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED

S ponosom objavljujemo početak našeg novog projekta UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED. Cilj projekta je uključiti mlade u kulturu sjećanja, osvijestiti ih i osnažiti da reagiraju na pojave... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.