Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

“SPIKEY’S CLINIC FOR PROFESSIONAL DREAMERS” 29.09.2022.

U ATENI ODRŽAN TRANSNACIONALNI PROJEKTNI SASTANAK ZA PROJEKT “SPIKEY’S CLINIC FOR PROFESSIONAL DREAMERS”

Od 24.9. do 26.9. u Ateni održan je transnacionalni projektni sastanak za projekt “Spikey’s Clinic for Professional Dreamers”.

Projekt je okupio partnere iz 4 zemlje kako bi razgovarali o strategijama za prevenciju stresa kod osoba koje rade s mladima, dizajniranju aplikacije i karti s alatima koje su partneri razvili, snimanju edukativnih videa te o održavanju „Druge Spikeyeve klinike za profesionalne sanjare“.

Na transnacionalnom sastanku sudjelovale su osobe iz sljedećih organizacija: Subjekt d.o.o. iz Rijeke, Fundacija Nausika iz Krakowa, LARPifiers iz Atene, Nansen dijalog centar iz Osijeka i Socijalna zadruga Immaginaria iz San’t Angela a Cupolo s juga Italije. Partneri su se na sastanku usuglasili oko izgleda karti s alatima, te su se dogovorili da će nastaviti dizajnirati alate za prevenciju sindroma izgaranja za metodologiju te da će ih prilagoditi za karte i aplikaciju. Isto tako, partneri su dobili detaljnije upute kako snimiti edukativne vide-e u okviru projekta, te su dobili povratne informacije za svaki video koji su snimili do projektnog sastanka. Sudionici su pokazali interes za peer coaching, te su za isti oformljene dvije grupe u kojima će se partneri sastajati jednom u svaka tri mjeseca.

Maskota projekta, zmaj Spikey, aktivno je sudjelovao tijekom sva tri dana sastanka, i podjsjećao ostale na važnost povremenog odmora. Kraj projektnog sastanka ujedno je bio i kraj Spikeyevog posjeta Grčkoj, te se odlučio vratiti nazad u Hrvatsku, s nadom da će do kraja sljedeće godine posjetiti još mnogo zemalja.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru programa Erasmus+ kao Suradničko partnerstvo u području mladih i trajat će do lipnja 2024. godine.

UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED

S ponosom objavljujemo početak našeg novog projekta UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED. Cilj projekta je uključiti mlade u kulturu sjećanja, osvijestiti ih i osnažiti da reagiraju na pojave... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.