Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

U Baranji održana „Prva Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“ 02.05.2022.

Od 24.4. do 29.4. u Zlatnoj Gredi i Osijeku održana je „Prva Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“.

Na ovom događaju sudjelovalo je 19 osoba iz 4 partnerske organizacije, od kojih su 7 bili treneri. Partnerske organizacije na Erasmus+ projektu „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“ su Subjekt d.o.o. iz Rijeke (nositelj projekta), Nansen dijalog centar iz Osijeka, Fundacija Nausika iz Krakova, LARPifiers iz Atene i Socijalna zadruga Immaginaria iz Sant’Angela a Cupolo s juga Italije.

Cilj Prve Spikeyeve klinike za profesionalne sanjare bio je pomoći zaposlenicima partnerskih organizacija da se nose sa poslovno uzrokovanim stresom te prevencija burnouta. Tokom ovog događaja sudionici su na raznim radionicama imali priliku naučiti metode pomoću kojih se mogu riješiti stresa. Trening je započeo uvodom u Dragon Dreaming metodologiju, a nakon toga sudionici su svaki dan pohađali razne radionice na kojima su korištene inovativne metode neformalnog obrazovanja iz područja kazališta, art terapije i sl., kao što su radionice vezane za izražavanje pokretom, radionice s metaforičkim kartama ili eduLARP. Sudionici su uz to naučili i nekoliko metoda i tehnika koje će im pomoći da se lakše nose sa svakodnevnim stresom, kao što su heklanje, društvene igre i Qigong.

Maskota projekta, zmaj Spikey, bio je prisutan na ovom događaju, pa su sudionici s njim dijelili svoja iskustva, brige i strahove. Nakon završetka Prve Spikeyeve klinike za profesionalne sanjare, Spikey je otputovao u Atenu sa sudionicima iz organizacije LARPifiers.

Projekt „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“ je sufinanciran od strane Europske unije u okviru programa Erasmus + kao Suradničko partnerstvo u području mladih i trajat će do početka lipnja 2024. godine.

Osijek grad susreta kultura

Grad Osijek oduvijek je izrazito multikulturna sredina. Danas u Osijeku, uz pripadnike hrvatskog većinskog naroda, žive pripadnice i pripadnici čak 22 nacionalne manjine, od kojih je, prema posljednjem... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.