Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED 03.01.2023.

S ponosom objavljujemo početak našeg novog projekta UNderstand, Inform, Think, EDucate – UNITED.

Cilj projekta je uključiti mlade u kulturu sjećanja, osvijestiti ih i osnažiti da reagiraju na pojave antisemitizma danas. U okviru projekta učenici će istraživati manje poznate događaje iz svojih lokalnih zajednica, vezane uz holokaust, te obilježiti te događaje umjetničkim osvrtom. Osim toga, projekt će promicati vrijednosti EU i podizati građanske kompetencije učenika. Koristeći se stečenim znanjem učenici će osmisliti i provesti kampanju za osvještavanje govora mržnje u svojim zajednicama te kreirati preporuke današnjim kreatorima politika kako se uhvatiti u koštac s tim problemom.

Učenici iz Hrvatske, Poljske i Italije, analizirati će svoja lokalna događanja te ih predstaviti jedni drugima te na taj način dobiti uvid u povezanost i isprepletenost događanja u svojim zemljama, ali i širem europskom kontekstu, a time i jačati svijest o našoj zajedničkoj povijesti i zajedničkim vrijednostima.

Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a projektni partneri su Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Glocal Factory (Italija), Istituto Istruzione Superiore “Ferraris Fermi” (Italija), Sinagoga Maribor (Slovenija), WCIES (Poljska).

Projekt se provodi od 01.01.2023. – 31.12.2024., a sufinancira ga Europska Unija kroz program CERV.

Edukacija na temu interkulturalnosti

U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nansen dijalog centar održao je edukaciju na temu Interkulturalnost, namijenjenu učiteljima razredne nastave te učiteljima predmetne nastave i stručnim... 

Projekt završava, a SPONA među nama ostaje!

S 27. rujnom završavamo provedbu projekta SPONA– Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama! Kroz projekt je 6 organizacija... 

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.