NDC Osijek » Projekti » Dodir nade

Dodir nade

Projekt je namijenjen članovima i članicama udruga, ali i pojedincima koji okupljaju i pružaju potporu osobama s ratnim traumama, te svim osobama koje su spremne raditi na vlastitim povredama i traumama iz rata.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života u multietničkim zajednicama istočne Slavonije kroz motiviranje, osnaživanje, te razvoj osobnih i društvenih kapaciteta za suočavanje s traumama iz rata.

Program koji nudimo sastoji se od edukacije zasnovane na temeljnim vrijednostima i metodama nenasilnog djelovanja, a bavi se temama o cjelovitom pristupu zdravlju pojedinca i zajednice. Edukacijski program sastoji se od 9 dana treninga, raspodijeljenog u 6 susreta (3 dvodnevna – rezidencijalna i 3 cjelodnevna trening dana).

Edukacijski program okuplja skupinu od 10 do 14 sudionika/sudionica. Trening je mjesto gdje se vježbaju vještine i stavovi na određenu temu, a naglasak se stavlja na interaktivni grupni proces rada i iskustveno učenje zasnovano na principima učenja odraslih.

Polazišna osnova je da svaki čovjek ima značajan potencijal. Trening proces vode stručne osobe educirane prema specifičnostima vezanim uz nenasilno djelovanje, medijaciju, te psihosocijalni rad i rad na traumama. Uz podršku stručnih trenera sudionici/ce imaju priliku otkrivati i samostalno razvijati svoje potencijale i izgrađivati se kao osobe.

Projekt Dodir nade financijski je potpomognut od strane The Community for Reconciliation, Velika Britanija.

Nansen dijalog centar Osijek je korisnik institucionalne
podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
Copyright © 2018 Nansen dijalog centar Osijek, All rights reserved.