Nansen dijalog centar u Osijeku je lokalna nevladina organizacija osnovana u travnju 2001.

Vizija Nansen dijalog centra je inkluzivna i pravedna interkulturalna zajednica, dok nam je misija socijalni oporavak i razvoj multietničkih zajednica.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Lokalne priče: put prema ljudskim pravima

Projekt_Lokalne_price_put_prema_ljudskim_pravima

Period provedbe: 4.11.2015. – 6.5.2017.

Donator: Europska unija

Vrijednost projekta: 155.886,64 €

Nositelj projekta: Mreža mladih Hrvatske

Projektni partneri: Udruga MoSt, Nansen dijalog centar, Udruga Igra, Centar za edukaciju,savjetovanje i istraživanje (CESI)

O projektu

Projekt “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima” (“Local stories: portal to acess to human rights”) je projekt financiran od strane Europske unije kroz predpristupne (IPA) fondove i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz grant shemu IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“. Projekt je usmjeren na jačanje, razvoj i umrežavanje organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa koje se bave zaštitom ljudskih prava i ranjivih skupina na lokalnoj i nacionalnoj razini. Na taj način, kroz proces osnaživanja udruga, ujedno se i osigurava bolji pristup zaštiti i promociji ljudskih prava na lokalnoj i nacionalnoj razini.

U provedbi projekta sudjeluju Udruga MoSt, Nansen dijalog centar, udruga Igra, Centar za edukaciju,savjetovanje i istraživanje (CESI) te Mreža mladih Hrvatske u ulozi koordinatora projekta.

Četiri odabrane udruge/inicijative koje budu sudjelovale u projektu će kroz period od ožujka 2016. pa do travnja 2017. godine proći kroz proces strukturiranog mentoriranja i podrške. Kroz 18 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, udruge i neformalne inicijative imati će priliku povezati se s drugim sličnim organizacijama/inicijativama iz Hrvatske, produbiti osnovna znanja iz područja zaštite ljudskih prava te steći praktična znanja o pisanju projekata i projektnom menadžmentu.

Kontakt osoba NDC: Igor Đorđević, voditelj aktivnosti, igor.ndcosijek@nansen-dialogue.net

Kontakt osoba MMH: Tomislav Kevo, voditelj projekta, tomislav@mmh.hr

Projekt_Lokalne_price_put_prema_ljudskim_pravima_donatori

Projekt je financiran sredstvima Europske unije te sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovdije izražena stajališta isključiva su odgovornost nositelja projekta i partnerskih organizacija.

Projekti i aktivnosti

Rad udruge i/ili provedbu projekata financijski su podržali

Nansen dijalog centar Osijek je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Nansen dijalog centar

Cvjetkova 32, 31000 Osijek - RH

+385 31 494 257

Copyright © 2024 Nansen dijalog centar Osijek, sva prava pridržana.